
Misschien heb je de vegan pannenkoeken al eens voorbij zien komen in onze vlogs en daarom even een korte blog van hoe wij ze maken.
Ik dacht eerst ook, hoe kan je nou pannenkoeken maken zonder ei en melk? Nou dat kan dus best makkelijk eigenlijk. De melk vervang je voor bijvoorbeeld amandelmelk en een ei heb je eigenlijk niet nodig. Het is wel mogelijk om iets als ei vervanger te gebruiken zodat het geheel iets meer bindend zal zijn. In plaats van 1 ei gebruik je bijvoorbeeld: 1 gepureerde banaan, 2 eetlepels eivervanger (verkrijgbaar in sommige supermarkten en de natuurvoedingswinkel ) of 3 eetlepels maïzena.
- Bereidingstijd 10 min
- Baktijd 10 min
- Portie voor 4 personen (12 pannenkoeken)
- 100 gram spelt of boekweit bloem
- 125 ml plantaardige melk
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf kaneel
- zakje vanille suiker
BEREIDING VEGAN PANNENKOEKEN
Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en roer deze door elkaar. Giet vervolgens de melk erbij en mix tot je een dik maar vloeibaar beslag hebt. Verwarm een beetje (kokos)olie in je koekenpan. Gebruik ongeveer twee grote eetlepels per pannenkoek. Bak de pannenkoeken aan elke kant ongeveer een halve minuut. Herhaal tot het beslag op is, je kan van deze hoeveelheid ongeveer 10/12 pannenkoeken maken. Beleg ze met pure chocolade pasta, fruit, honing of stroop 🙂

Lotte
augustus 29, 2017Ipv 1 ei kan je ook 1 el lijnzaad met 3 tl water( even laten staan) aan toevoegen. Dit werkt ook bindend.
(Mocht je dit eens in een recept nodig hebben natuurlijk 😉