
Havermout pannenkoekjes zijn echt super goed en zo lekker makkelijk te eten. Havermout zou je natuurlijk elke ochtend moeten eten (vind ik), maar juist daarom wil je het wel eens op een andere manier natuurlijk. Hierbij havermout pannenkoekjes op de meeste simpele manier.
Dit recept is een basis voor 1 persoon (2 pannenkoekjes) Dus als je wat meer wilt, dan de boel zeker even verdubbelen.
Ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 150 ml magere melk
- 2 eieren
- Een beetje kaneel
- Olijfolie
- extra optie om het zoeter te maken is 1 banaan er door heen prakken!
Bereidingswijze:
Doe de havermout, melk, eiwitten en iets kaneel in een kom en mix alles goed door elkaar met een staafmixer.
Verwarm iets olie in een pan en giet het beslag in de pan.Wacht tot de onderkant van de pannenkoek bruin is en draai de pannenkoek daarna om. Meestal duurt dit ongeveer 2 minuten. Bak de andere kant ook ongeveer 2 minuten tot deze kant ook mooi bruin is.
Leg de pannenkoek op een bord en doe er eventueel iets honing op voor een lekkere zoete smaak. Of natuurlijk nog beter, met iets van fruit.Wat ik zelf echt een super lekkere combi vind is pindakaas met wat stukjes banaan en een paar cacao nibs er over!
Tip: het kan ook lekker zijn om groenten toe te voegen aan de pannenkoek. Bijvoorbeeld champignons, (bos)ui, paprika of tomaat. Dan maak je hem natuurlijk nog gezonder en wat lekkerder als lunch of avondeten.
Eet smakelijk!

Vlijtig Liesje
oktober 14, 2016Bedankt voor het recept! Dit lijkt me goed te doen. En ze zien er lekker uit.