
Op veel verzoek deel ik hier hoe ik mijn ‘vegetarische andijvie stamppot’ maak. Het is niet heel spectaculair. Maar blijkbaar vragen mijn vlogs om even een receptje haha 🙂
4 personen
25 minuten
Benodigdheden:
- Een grote pan, 1 of 2 koekenpannen en nog een klein pannetje.
- Olijf olie, zout en peper
- 1 zak gesneden andijvie (500g)
- 1 zak CêlaVíta Oma’s kruimige aardappels (900 gram)
- 1 zakje Pompoen stukjes (400g)
- Vegetarische Gerookte Speckjes (De vegetarische slager)
- Vegetarische Bratwurst (De vegetarische slager)
- Jus (knorr jus met uitjes) Dit juspoeder heeft het keurmerk van de vegetariërsbond, wat betekent dat het aroma geen vleesextract bevat.
- Optie is nog geraspte kaas 🙂 Jammie!
Zo maak je het:
Zet de aardappels op in ruim water (zelf doe ik dit trouwens al meteen met kokend water uit de waterkoker omdat ik geen geduld heb).
Dan verhit ik een koekenpan met olie en ga ik de spekjes oppakken. Deze moeten namelijk lekker goed doorbakken voor een echte ‘spek’ smaak. De worstjes kun je er ook prima bij bakken als het er maar 2 zijn, zijn het er meer dan zou ik even een 2e koekenpan gebruiken daarvoor en ook die opzetten.
Dan voeg ik ook de pompoen stukjes toe aan de aardappels, ik laat dat gewoon bij elkaar koken in 1 pan.
Wanneer alles al bijna klaar is (na zo’n 8 minuten) maak ik ook even een jus voor er bij.
De andijvie kun je op het einde toevoegen aan de aardappels. Dit kun je voor of na het afgieten doen.
Ik doe het tegenwoording voor het afgieten zodat de andijvie toch nog een beetje warm wordt. Deed ik dat niet dan werd de hele stamppot zo snel koud. Nog een beetje zout en peper naar smaak toevoegen.
Nou en dan prakken! De aardappels, pompoen en andijvie prak je helemaal door elkaar. Je schept het op en strooit de spekjes er overheen. Maak een kuiltje voor de jus. Worstje erbij en whala!
Eet smakelijk.

What do you think?