
Voor dat ik vegetarisch begon te eten at ik echt heel erg vaak kip madras. Ik denk wel minimaal 1x per week. Toen ik stopte met vlees eten viel dit gerecht af.. dacht ik. Tot ik m ging maken met vegetarische stukjes kip. En nu staat ie weer regelmatig terug op het menu! Ik maak verschillende varianten. Dit is degene met mango. Jammie!
4 personen
20 minuten
Benodigdheden:
- Quorn vegetarian stukjes/Dés.
- AH Pure maaltijdmix Indiase curry madras. (Zonder toegevoegd zout 350 g zilvervlies rijst)
- 100% natuurlijke ingrediënten.
- Kokos olie en/of (olijf)olie.
- 1 rode paprika (blokjes).
- 1 potje sperziebonen.
- 125 g crème fraîche.
- 1 mango of 250 g diepvries mango.
Kook de rijst. Verhit ondertussen de kokos of olijfolie in een braadpan. Bak de Quorn vegetarian stukjes ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika en het zakje Curry madras mix toe en bak deze op lage temperatuur mee. Op het zakje staat niet dat je water moet bijvoegen, maar ik heb dit zelf wel gedaan. Ongeveer 100 ml om het iets sappiger te maken. Voeg de sperziebonen toe en bak deze kort mee (als je verse maakt dan die eerst voorkoken). Voeg als laatste de crème fraîche en mango toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat ongeveer 3 minuut zachtjes doorkoken. Serveer de curry samen met de rijst. Extra tipje om hem nog gezonder te maken: Voeg nog wat linzen toe.
Eet smakelijk!
*Voor deze post heb ik een samenwerking met Quorn. Ik sta geheel achter dit product en gebruik het ook echt zelf ook!

What do you think?