Vegetarisch, simpel en gezond (oké beetje room..)
Ik weet niet of iemand van jullie dit kent, maar soms moet je je kind ophalen van het clubje op de meest ongelukkig tijd, namelijk 18:00. Dan heeft ze dus nog niet gegeten.. wat zeg ik, niemand nog. Ik ben er achter gekomen dan een overschotel op zulke dagen de uitkomst is. Ik kan het eten dan alvast maken. In de oven zetten en hup haar ophalen. Ideaal!
Dit is wat ik maakte voor 4 personen. eigenlijk 3 maar ik ben zwanger en had wat over dus 4 kan makkelijk!
Wat je nodig hebt:
- 400 gram voorgekookte krieltjes
- Eenaubergine (ik deed hem maar gewoon helemaal)
- Een courgette (ook die deed ik maar gewoon helemaal, maar je kunt ook de helft doen)
- 1 of 2 blikken gepelde tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 ml kookroom (light)
- 1 lepel Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Eventueel: geraspte kaas (30+)
Zo maak je het:
Snij de aubergine, courgette en ui. Pak een ovenschotel. Vet deze een beetje in met olie en strooi de groenten er vast in. Ook de voorgekookte krieltjes kunnen hier bij/ doorheen.
Zet de oven vast op voorverwarmen 180 graden.
Dan maak je het sausje, verwarm eerst wat olie met stukjes knoflook (1 of 2 teentjes in kleine stukjes) dan het blok gepelde tomaten er bij (ik heb er trouwens 2 blikken gedaan omdat ik lekker VEEL wilde maken 🙂 ‘oeps ja ik ben zwanger’ Dan lekker wat italiaanse kruiden er bij. 2 a 3 theelepels. Wat zout en dan op het einde 125 ml kook room. Even goed roeren dan dan kan het over de groente en aardappeltjes heen in de ovenschotel. Ik heb toen nog een lekker laagje geraspte kaas er over gedaan en de oven in. Op 175/180 graden zo’n 40/45 minuten.
Eet smakelijk! Oh en heb je dit gemaakt? Laat het dan even weten wat je er van vond en of je er misschien nog tips of variatie’s op hebt! Zo werken we samen naar de heerlijkste vega schotels toe!

Kim
januari 31, 2018Wat een heerlijk recept! Ga ik zeker veel vaker maken!