
Dit recept is een nieuwe favoriet van mij. Waarom? Nou er zit heel erg veel smaak aan. En het is ook nog eens echt zo gepiept. Ongeveer 20 minuutjes.
Ingrediënten (ca.3/4 personen)
- Olijf olie
- 400/500 G pompoen stukjes
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 300 G tagliatelle
- Een kopje peterselie
- Een bakje ricotta
- Een bakje cherry tomaatjes
Verhit de olie in een koeken pan en bak als eerste de stukjes pompoen. Dan snij je de teentjes knoflook en 1 rode peper in kleine stukjes en gooi je deze er bij. Bak de pompoen in 10 minuten gaar. Kook in de tussentijd ook de tagliatelle beet gaar en snijdt de cherry tomaatjes in 2en. Wanneer deze klaar is giet je deze af en vang je een klein beetje pasta water op. Meng de tagliatelle met de pompoen en doe er 2 eetlepels van het pasta water bij. Voeg nu ook de door de half gesneden cherry tomaatjes toe.Voeg de peterselie ook toe en roer het geheel door elkaar. Serveer de paste met een schep ricotta en eventueel nog wat peterselie er overheen.

What do you think?