
Oh my, dit jongens is echt mijn fav pasta. Met zelfgemaakte (heel simpel) amandel, basilicum pesto.
3 teentjes knoflook wat iets wat overdreven ondervond ik de volgende ochtend bij het opstaan, maar goed dan weet je dat vast. Dat mag iets minder. Maar verder is dit echt een top pasta. Hij is vegetarisch (en mocht je de kaas weglaten dan is hij zelfs vegan) Ook een pestootje maken is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld. Dit gerechtje heb je gewoon met 20 minuten op tafel.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 250 gram volkoren penne pasta
- Een snuifje zezout
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 zak gewassen spinazie c/a 100g
- Bacillicum blaadjes (2,5 kopje)
- Een kopje amandelen (ongezouten)
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 kopje olijfolie
- Een scheutje citroensap
Zo maak je het:
Zet de pasta op. Dan rooster je de amandelen lichtbruin en bewaar je een klein handje voor op het einde als garnering. Dan doe je alle ingrediënten voor de pesto bij elkaar: Basilicum, knoflook, scheutje citroensap, de geroosterde amandelen, olijfolie en een snufje zout. Plet het tot een pesto of doe het in de keuken machine. Zelf gebruik ik gewoon de blender en dat gaat ook prima. Als het te stevig is kun je nog wat olijfolie of water bijvoegen. Snij de cherrytomaatjes doormidden en roerbak deze samen met de spinazie. Laat de pasta afdruipen en voeg dit samen met de spinazie en cherrytomaatjes. Schep de pesto er doorheen en whala! OP het einde strooi je er nog wat citroen sap, peper en zout en als je wilt nog wat parmezaanse kaas overheen. En natuurlijk nog een bewaarde amandelen.
Vond je hem lekker?

What do you think?