
Het is maandag en dus een recept zonder vlees, maar oh my zo lekker en vooral mega gezond.
Mensen die mij al langer volgen weten dat ik echt gek ben op pizza, maar nu heb ik iets gevonden waardoor ik niet eens hoef te zondigen.
De pizza bodem die ik kreeg van Magioni om te proberen bestaat ao uit :
- 70 gram bloemkool per pizzabodem
- 30% minder koolhydraten per pizzabodem
- 30% minder calorieën per pizzabodem
- Geen toegevoegde suikers
Ik heb hier een heerlijk receptje van gemaakt. En was binnen 30 min klaar 🙂
Benodigdheden voor 2 pizza’s :
- Gepureerde tomaten 400 G
- 2/3 teentjes knoflook
- Basilicum
- Olijf olie
- 2 sjalotjes
- 1 theelepel biologische basilicum azijn
- 1 aubergine
- 200 G gewassen spinazie
- Eventueel nog een rode paprika
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200. Gooi bij elkaar in de blender: de gepureerde tomaten 400 G, 2/3 gepelde teentjes knoflook, een stuk of 5 blaadjes Basilicum, een lepel olijf olie en 1 theelepel biologische basilicum azijn.
Dit blend je in de blender tot een fijne pizza saus. Daarna kun je de pizza in de oven doen. Op de verpakking staat hoe lang en op welke temperatuur hij moet. Hij is vrij snel klaar.
Dan bak je de groente in een pan met wat olijf olie. De spinazie en de aubergine bak je ongeveer net zo lang op als dat de pizza bodem in de oven zit.
Oh en ik heb er ook nog een rode paprika door heen gebakken en nog een sjalotje. Bij mij was het ongeveer tegelijk klaar.
Wanneer de pizza bodem klaar is smeer je hem eerst in met de saus en dat de groente er op.
Hij was heerlijk, healhy &.. Meatless!
Oh en nog een snel soepje er bij? Deze wortel soep van Kromkommer, was ons heerlijke voorgerechtje van de pizza.

What do you think?