
Het is weer asperge tijd. En buiten dat ik het super lekker vind, het gezond is, is het ook nog eens goed voor je humeur. Wist je dat al? Asperges bevatten veel foliumzuur en tryptofaan. Mensen met een depressie hebben vaak een te kort aan foliumzuur. De hersens gebruiken tryptofaan om stemmingen te stabiliseren.
Benodigdheden:
- 500 g witte asperges
- 2 sjalotten
- 1 aardappel
- peterselie
- kerriepoeder
- pakje kookroom 20% vet
- 2 groete bouillon blokjes
- 1 liter water
Zo maak je het:
- Was en schil de asperges. Snij ze in stukjes van 2 cm (snij ook de kopjes er af). Pel en snipper de sjalotten. Schil de aardappel en snij hem in kleine stukjes.
- Verhit de (soep)pan met olie en fruit de sjalotten met het kerriepoeder 2 minuten op lage temperatuur. Voeg de asperge schillen, de onderste stukjes, de groente bouillon en het water toe (1 liter) en breng het aan de kook. Laat het zo 30 min zacht koken.
- Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk met een lepen zo veel mogelijk het vocht uit de schillen.
- Voeg nu de stukjes asperge en aardappel toe en laat het weer 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of keuken machine.
- Voeg 50 ml kook room toe en gehakte peterselie.
- Strooi nog wat peterselie over de soep.
Eet smakelijk! 🙂
Liefs Diesna. Elke woensdag en vrijdag een video op mijn youtube kanaal: Diesna Loomans

Joanne
april 3, 2017Lekker! Lang geleden dat ik aspergesoep heb gehad!