Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. thx xoxo

 

Pole Dance Factory opent 2e studio & ik ging mee paaldansen.

Paaldansen populair als sportPole Dance Factory Amsterdam opent tweede vestiging in Amsterdam-Noord

Per 1 maart 2017 opent Pole Dance Factory Amsterdam de deuren van haar tweede vestiging in Amsterdam-Noord aan de Digitaalstraat. De ruimte is 230 vierkante meter, heeft twee zalen en zestien palen. En is daarmee één van de grootste paaldansscholen van de Benelux.

De locatie aan de Daniel Goedkoopstraat die in september 2013 open ging, wordt wekelijks druk bezocht door zo’n 400 studenten die uiteenlopende lessen volgen. “We moesten wel uitbreiden, sommige lessen zijn al drie weken van te voren volgeboekt en ik wil wel dat studenten naar de les van hun keuze kunnen,” vertelt eigenaresse Tatjana van Onna. (ik interviewde Tatjana al eerder voor mijn blog zie HIER het interview

Paaldansen in de lift
Paaldansen heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland en buitenland. De tijd dat het voornamelijk aan erotiek werd gelinkt, is voorbij. Steeds meer mensen beoefenen paaldansen als sport in hun vrije tijd. Van Onna: “Het is een total body workout en het belangrijkste van alles: het is leuk om te doen, dus erg geschikt voor mensen die de sportschool te saai vinden maar wel een killerbody willen. Daarnaast heeft het een sterk mentaal aspect, vaak heb je sinds je kindertijd niet meer op de kop gehangen, dus doe dat maar eens. Wij zien mensen na elke les met meer vertrouwen in hun lijf naar buiten lopen.”

Paaldansen combineert kracht, lenigheid, conditie en souplesse en qua stijl kan je er alle kanten mee op. Van Onna: “Je kan het echt als dansvorm beoefenen, het laat zich bijvoorbeeld makkelijk combineren met stijlen. Als moderne dans, jazz en hip hop, je kan het vrouwelijk en sexy maken door op hoge hakken te dansen of je kan het echt als krachtsport beoefenen, dat bepaal je helemaal zelf. Onze docenten hebben ook allemaal een andere specialisme waar ze les in geven. De een is gespecialiseerd in moderne dans, de ander in krachttraining en weer een ander in flexibiliteit. Zo is er voor ieder wat wils.”

Alle stijlen zijn mogelijk
Bij Pole Dance Factory Amsterdam kan je al deze stijlen ontdekken. Naast technieklessen op vier niveaus (beginners 1, beginners 2, intermediate en advanced), zijn er lessen Sexy Pole, Power Pole, Spinny Pole, Pol’ography, Strength&Flex, Get Flexy, Russian Exotic, Tricks on Heels, Twerk, Kidspole, Aerial Silks en Aerial Hoop. “Als je wilt beginnen met paaldansen, start je altijd met beginners 1 om de basis onder de knie te krijgen. Die heb je nodig voor de andere lessen,” volgens Van Onna. Je hebt overigens geen dans- of sportervaring nodig om te beginnen met paaldansen. Van Onna: “man, vrouw, oud of jong: iedereen kan het leren.”

Ik deed mee aan de les, ik heb er nog steeds spierpijn van. 
In de onderstaande vlog neem ik jullie mee in mijn bezoek en training bij de nieuwe Pole Dance Factory. Voor mij is dit extra leuk omdat ik vroeger ook een eigen paaldans studio had. Ik gaf zelf ongeveer 8 jaar les, maar eerlijk gezegd kon ik het niveau niet meer goed bijhouden. Tot wedstrijd niveau ben ik nooit gekomen. Wel was ik de aller eerste in Amsterdam met een paaldans studio, dit combineerde ik met mijn danseressen Agency.

Nog niet (gratis) geabonneerd op mijn youtube kanaal? Doe dat dan hier. En maak kans op een gratis ohmyfitness 8 weken plan ebook

Wil jij ook op les bij de pole dance factory!? Dan kan dat ook met je ONE FIT pasje! Met de code: DIESNALOOMANS krijg je maar liefst 25 euro korting op jouw eerste maand!

Liefs Diesna. Elke woensdag en vrijdag een video op mijn youtube kanaal: Diesna Loomans
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *