SUPPLEMENTEN OM MEE TE BEGINNEN (FITGIRLS)

SUPPLEMENTEN OM MEE TE BEGINNEN (FITGIRLS)

Je bent vrouw en gaat net beginnen met fanatiek fitnessen en gezond eten. (volgens mij en mijn ebook is dit de beste manier van top fit en in shape komen). Dus geen dieet, geen calorieën tellen, maar wel zo veel mogelijk gezond en dus zonder (te veel) suiker en zonder (te veel) verzadigde vetten.

Maar wat zijn nou de beste supplementen en eiwit shake’s om aan te schaffen als je net begint met fitnessen? Een veel gestelde vraag aan mij en daarom deze blog.

Uiteraard is dit sowieso afhankelijk van een aantal factoren. Namelijk: Wat is jouw doel? & Wat zit er al in jouw voeding?

Ik ben van mening dat je zo veel mogelijk moet proberen binnen te krijgen met de juiste voeding. Dit word sowieso beter opgenomen in jouw lichaam. Sommige vitamine tabletten beweren jou bepaalde vitaminen te geven die jij helemaal niet via een capsule kunt opnemen. Ik ben geen voeding deskundige en daarom vind ik het heel erg moeilijk om hier te veel over te vertellen, maar tijdens mijn opleiding heb ik mij laten vertellen dat we het meeste gewoon weer uitplassen.. beetje zonde van het geld 🙂

Aller eerst zou ik gewoon kiezen voor een multivitaminen voor vrouwen. Dit gewoon als extra aanvulling. Een andere goede aanvulling voor de fanatieke fitgirl is zeker ZMA. ZMA bevat zink bisglycinaat, magnesium oxide en vitamine B6

Wil je echt spieren opbouwen, dan zul je om de 3 uur eiwitten tot je moeten nemen. Als dit moeilijk word vanuit jouw voeding dan kun je er voor kiezen om een eiwit shake te nemen. Ook Als je sneller wilt herstellen na jouw training kun je er voor kiezen om na je training een eiwit shake te drinken. Dit doe ik zelf zeker, ook nog 1 voordat ik ga slapen. Dit vooral omdat mijn spieren dan beter herstellen ik de volgende dag minder spierpijn heb.

Zorg trouwens dat je de eiwit shake gewoon neemt met water en los van andere voeding tot je neemt. Dan neemt je lichaam het ook beter op.

In de ochtend kan het ook erg goed zijn om wat extra glutamine te nemen. Dit kun je ook wel in jouw eiwitshake doen (anders is het echt mega ranzig) Glutamine zorgt ook voor een beter herstel en groei van spieren, het zit ook in yoghurt, kwark, melk en eieren.

Het is ook erg handig om altijd een eiwitreepje in jouw tas te hebben. Het komt wel eens voor dat je eventjes niet op tijd kunt eten. Toch moet je zorgen dat je om de 3 uur iets eet. Om niet in de verleiding te komen om iets verkeerds te nemen is een eitwit reep echt ideaal om bij je te hebben. Let trouwens goed op, er zijn eiwit repen met echt rete veel suiker. Daar heb je niks aan! Check altijd even het etiket.

Hierbij mijn winkelwagentje samengesteld voor de beginnende fitgirl. Maar niet vergeten lekker gezond te eten. Want daar kun je zo veel meer uit halen.

Zo zou mijn eerste bestelling er dus uit zien: 

supplementen

supplementen winkelwagentje Diesna

Share

Diesna Loomans, 32, mama, blogger & vlogger/editor about: fitness, food, fashion & fun. Founder/schrijfster Ohmyfitness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *