
Waarom ik een voorstander ben van wokken!? Vooral omdat het snel is en omdat alle vitamines en smaken meer behouden blijven dan bij koken. Wokken is een traditioneel Aziatische manier van voedselbereiding, maar is ook erg populair in Nederland. Wokgerechten worden vaak met een sausje bereid om extra smaak aan het gerecht te geven. Door de woksaus weg te laten wordt het echter een erg gezond en slank gerecht.
Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen en juist weinig slechte vetten, hoge GI koolhydraten en loze calorieën.
Ingrediënten voor 2/3 personen, of lekker voorjezelf maar dan voor 2 dagen 🙂
– 1 theelepel verse knoflook
– 1 eetlepel olie
– +/-300 gram kipfilets in kleine reepjes gesneden
– broccoli roosjes in kleine stukjes gesneden of wat ook kan is wat andere italiaanse wok groente toevoegen.
– verse champignons
– cashew nootjes
– zwarte peper
– 20 ml natriumarme sojasaus of ketjap– zilvervlies rijst gekookt.
Bereidingswijze
Verhit een wok, die groot genoeg is om alle ingrediënten tegelijkertijd in te bakken, op middenhoog vuur. Doe de knoflook, olie in de wok en roerbak deze zo’n 30 seconden. Zet het vuur hoog en voeg de kip toe. Roerbak nu zo’n 2 tot 3 minuten tot de kip is dichtgeschroeid. Voeg vervolgens eerst de broccoli en daarna de champignons toe en roerbak eventjes na elke toevoeging. Strooi er wat peper overheen en voeg tenslotte de sojasaus of ketjap toe waarna je nog 2 minuutjes dient te roerbakken tot de broccoli gaar is.
Zilvervliesrijst een beetje erbij, niet te veel, maar wel goed voor de langzame koolhydraten, die bepalend zijn voor jouw energie de volgende dag!

What do you think?