
Inmiddels weten jullie het misschien van mij? Ik adviseer iedereen altijd havermout te eten en vooral als ontbijt. Omdat de koolhydraten complex zijn en de glucose daardoor langzaam afgegeven wordt aan ons bloed, ontstaan er geen heftige schommelingen in de bloedsuikerspiegel. We krijgen hierdoor minder snel weer honger en hebben langer een verzadigd gevoel. En dus.. goed voor afslanken, maar ook gewoon gezond omdat je de juiste koolhydraten binnen krijgt! Havermout kan je op zoooooo veel verschillende manieren eten of drinken dat het niet lusten eigenlijk bijna niet kan! 🙂 vandaag heb ik een taart gemaakt! Jola was jarig en dus hadden we 3 taarten nodig voor alle visite, de 3e ging ik zelf maken en moest dus zo gezond mogelijk zijn 🙂
Benodigheden
Havermout – 500 gram
Appels kleine stukjes gesneden – 4
Banaan – 3
eventueel amandelen
Water – 500 ml
Gebroken lijnzaad – 40 gram
Ei – 3
Kaneel – 1 eetlepel
Verwarm de oven voor op 180 graden
Prak de banaan met een vork in een kom
Alle ingrediënten erbij en alles bij elkaar prakken!Kneed het nog een keer door elkaar en verdeel het in een springvorm! 🙂
Plaats het in de oven voor 60-90 minuten (ff checken na 60 min)

1 Comment
Wat geef jij voor moederdag cadeau? Hier mijn tips!
mei 12, 2017[…] Iets zelfgemaakt, dit betekent toch dat je er iets meer moeite voor hebt gedaan (waarschijnlijk) Als je niet heel creatief bent kun je ook een taart bakken! […]